Sci-Fi filmer

Dr Phlox

2010-01-07 20:28 #0 av: sissie

Dr Phlox från Star Trek serien Enterprise är en synnerligen annorlunda mänsklig varelse. Han kan jobba dygnet runt och han har en hel del burkar, burar och akvarium med diverse olika konstiga djur. Förutom att han är en mycket uppfinningsrik doktor så har han ett bra sinne för att också agera psykolog.

220px-10_17_09JohnBillingsleyByLuigiNovi.jpgDr Phlox spelas av John Billingsley, som även gästspelat i Stargate.

Dr Phlox är en Denobulan. Utbildade sig till läkare och igår i ett utbytesprogram mellan olika planeter och därför hamnade på Enterprise. Han har nära kontakt med den jord-läkare som ersätter honom på hans hemplanet.

Dr Phlox har tre fruar som i sin tur har varsina tre män. Endast en av hans fruar har varit med på besök på Enterprise. Dr Phlox har fem barn varav två jobbar inom sjukvården. Hur han burit sig åt att skaffa barn är det ingen som egentligen vet då Denobulans inte har någon fysisk kontakt med andra. De blir mycket upprörda när någon rör vid dem.

I hans mottagning har han allehanda djur av olika konstiga varianter. En del föder han upp som mat till andra djur som han utvinner elexir och mediciner från på olika sätt.

Denobulans kan vara vakna under mycket långa perioder, flera veckor ibland flera månader. När de väl sover så sover de i sex hela dagar och har ett gräsligt humör om de blir väckta under deras sömn. Att kunna vara vaken under långa perioder utnyttjar Phlox till fullo då han jobbar dygnet runt. Detta är något irriterande för Kapten Archer, som när han blir tvungen att övernatta i sjukstugan håller på att få spelet när han inte kan sova för att Dr Phlox småsjunger och springer runt och pysslar.

Dr Phlox är en nyfiken figur med humor. Han är väldigt öppen till andra kulturer och folkslag och provar gärna för honom annorlunda maträtter. Kinamat faller honom på läppen. När en grupp munkar är på besök så passar han på att meditera tillsammans med dem. Han är också mycket intresserad av religioner.

Denobulans har en förmåga att blåsa upp skinnet runt huvudet och halsen när det blir skrämda för att skrämma bort den som attackerar. Detta visar Phlox upp i avsnittet "Home".

Denobulans har ett mycket effektivt imunförsvar vilket gör Dr Phlox ytters perfekt för uppdraget på Enterprise. Att han dessutom är mycket tålig för starka doser av radioaktivitet är inte heller något dåligt utan mycket användbart.

Källa : Answers.com

Bilder: Ansvers.com 2010-01-07

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-01-07 23:24 #1 av: StefanW

Ännu en bra artikel om de olika karaktärerna från Star Trek!

Här är en sida med bilder på honom när han spelar Dr Phlox

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2010-01-08 08:28 #2 av: sissie

Där fanns det att läsa för de som vill läsa mer om Dr Phlox.Glad

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-01-08 19:12 #3 av: Jensa90

haha.

nu ser de roligt ut på förstasidan, när Dr Phlox tittar lite undrande på kalkonen. Skrattande

Anmäl
2010-01-08 19:14 #4 av: Jensa90

O de där med hur dom skaffar barn...kanske har en sperma bank.. *tihi*

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.