Senaste Nytt

Som tagen ur en Sci-fi film

2009-11-15 23:53 #0 av: sissie

Denna "spindel" har byggts av NASA som en del av deras framtida planer på månen. Den har sex ben som kan röra sig oberoende av varandra. Och dess arbetsuppgifter är helt otroliga. Rena rama Science Fiction.

Athlete Rover heter denna helt otroliga maskin. Med sina sex ben försedda med hjul kan den ta sig fram genom att både rulla på hjulen i alla riktningar men också "gå" på sina ben. Genom att låsa bromsarna på hjulen kan den gå över ojämn terräng som en spindel. Benen kan röra sig oberoende av varandra vilket gör att ett ben tex kan fällas undan för att ta sig över en sten.

Ovanpå är det en kraftfull ring som kan användas som plattform. Tanken är att flera Athlete tillsammans ska kunna bära med sig boningsmodul, forskningsmodul m m för att ha en mobil forskningsstation på månen. Då kan astronauterna undersöka större områden av månen då de har baslägret med sig hela tiden.

Athlete ska dessutom kunna docka ihop flera moduler med varandra så att astonauterna kan röra sig fritt mellan modulerna. Athlete fungerar även som relälänk av radiosignaler om det behövs för att astronauterna befinner sig i radioskugga.

Athletes ben kan även hjälpa astronauterna att lyfta saker åt dem. Och borra efter prover på djupet. Det finns än fler områden som Athlete kan vara till hjälp för astronauterna.

Athlet Rover NASA

 

Bilden är lånad från NASA. För mer information NASA-Athlet Rover

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2009-11-16 07:37 #1 av: StefanW

Kul maskin, undra hur man skulle reagera om man mötte en sådan i terrängen. Man får hoppas att de får envända den på månen!

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2009-11-16 07:53 #2 av: sissie

En introduktionsvideo från NASA

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2009-11-16 10:16 #3 av: medde

Verkligen intressant att ta del av.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2009-11-16 11:29 #4 av: nera

Ja det här var häftigt! Tänk vad de hittar på  

Anmäl
2012-01-02 18:43 #5 av: JanGBG

Glad

Tar upp en gammal tråd till.

Det finns ju en betydligt bättre variant i dag.

ROBOT DOG

Det var den som inspirerade mig till fordonet "TRAVAREN" i "En dag på jobbet"

Anmäl
2012-01-02 18:51 #6 av: medde

Kul att se den här "gamla" igen, men nu ska jag börja ta igen läsning och det JanGBG skriver om. Missat en hel del nu under helgerna som varit. Man ligger efter..

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl