Sci-Fi serier

Andromeda

2010-01-17 10:14 #0 av: sissie

Gene Roddenberry är mest känd för att ha skrivit Star Trek. Men han har också skrivit en hel del annat också. Bland dessa så finns Andromeda. En annan Sci-Fi serie om ett Universum i kaos efter ett stort krig.

Andromeda var en gammal idé som Roddeberry redan hade under 60- och 70-talet. Tv-serien gick under fem säsonger och slutet är något krystat.

Serien tar sin början tusentals år framåt i tiden. Universum styrs av System Commonwealth med sitt huvudsäte på en avlägsen planet Tarn-Vedra. Alla planeter arbetar tillsammans i System Commonwealth som en federation. Ett fungerande samhälle. Men några vill inte kännas vid denna federation och går till attack. System Commonwealth går under.

I detta krig fastnar rymdskeppet Andromeda i utkanten av ett svart hål och fastnar i tiden. Detta skepps kapten Dylan Hunt, är den enda kvarvarande ombord då han har beordrat att skeppet ska överges. Han själv hinner inte av utan blir kvar.

Efter cirka 300 år dyker bärgningsskeppet Eureka Maru upp. Ombord finns ett gäng blandade figurer som har som sitt levebröd att hitta gamla skepp och sälja dem som skrot till villiga köpare. Vad de dock inte vet är att Dylan Hunt fortfarande är vid liv ombord fast i tiden och har därför inte åldrats.

Beka Valentine, ledare och ägare av Eureka Maru, konfronteras med Dylan Hunt, och efter diverse turer så slår de sig samman för att åter skapa System Commonwealth.

Besättningen på Andromeda Säsong 1.Skeppet Andromeda är mer än bara ett skepp. Hon är ett artificiellt intelligent skepp med egna idéer. Hon är ett levande skepp. Andromeda gör allt för sin Kapten, den enda hon har kvar av sin förra besättning.

Beka Valentine är en tuff tjej med skinn på näsan som allt som ofta hamnar i trubbel. Hennes inte så fläckfria förflutna ställer krav på henne. Hennes skepp Eureka Maru ser inte mycket ut för världen men är ett pålitligt skepp, byggt av hennes far. Beka är en mycket duktig pilot och kan konsten att utnyttja Slipstream-korridorerna maximalt.

Seamus Harper, som räddades av Beka från Nietzscheans slaveri, är en lätt stressad person som är mycket duktig på mekanik och teknik. Han ser hela tiden till att Eureka Maru kan prestera sitt bästa. Seamus har ett gott öga till kvinnor. Inte fullt liga gott till Nietzscheans.

Trance Gemini är en liten lila tjej med svans. Vem hon är från början och var hon kommer ifårn har hon ingen aning om. Däremot har hon förmågan att se saker från framtiden. Hon är mycket duktig på att förstå hur liv fungerar och blir duktig på att plåstra om sina kamrater.

Rev Bem är en inte allt för vacker syn. Han är en Magog. En ras som livnär sig på att förslava människor och äta dem till lunch. Rev Bem har dock tagit avstånd från sin ras barbariska seder och är mer en munk. En trygg källa till moralkakor bl a.

Denna brokiga skara människor jobbar sig genom än det en  än det andra på jakt efter civilisationer som vill vara med i Commonwealth. Inte alltid så lätt. De utsätts för komplotter, bordningsförsök, konfrontationer med Magog och Nitzscheans m fl.

Dylan Hunt - Kevin Sorbo. Han har spelat Hercules i tv-serien Hercules.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-01-17 11:07 #1 av: bluemary

En riktig tiopoängare !GladGlad ! 

I början kändes det som om man var med, oerhört fascinerande !

Bara måste ha mera av detta !

Anmäl
2010-01-17 11:12 #2 av: sissie

Då ska vi se vad vi kan göra.Flört

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-01-17 11:35 #3 av: sissie

En snutt mitt i en säsong.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-01-17 11:43 #4 av: medde

Kan bara säga helt super! MeraTungan ute

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2010-01-17 11:52 #5 av: sissie

Jag gillar serien och Kevin Sorbo är ju en riktig snygging.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-01-17 11:57 #6 av: medde

Nja snygging. Kankse Flört

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2010-01-17 12:00 #7 av: LosGinos

Riktigt bra artikel! Blev sugen på att se den direkt!

Sajtvärd för Hockey iFokus.
SM-Guld: 1965, 2003, 2005 & 2016 CHL: 2016 & 2017
Med vänlig hälsning Brian

Anmäl
2010-01-17 12:02 #8 av: medde

Sissie är en riktigt bra klippa att skriva på ett sätt att väcka upp ett intresse.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2010-01-17 12:05 #9 av: LosGinos

Håller med till fullo.

Sajtvärd för Hockey iFokus.
SM-Guld: 1965, 2003, 2005 & 2016 CHL: 2016 & 2017
Med vänlig hälsning Brian

Anmäl
2010-01-17 12:06 #10 av: bluemary

Ska till en videobutik nu i början av veckan. Ska garanterat
köpa denna. När jag ändå är där, något som är ungefär
som detta som jag kan köpa ? Är så sällan där p g a av-
ståndet, och omständigheter, så det gäller att passa påGlad

Anmäl
2010-01-17 12:59 #11 av: sissie

Tusen tack för de värmande ordet.

Jag kan rekommendera Andromeda i stort. Däremot tycker jag att femta och sista säsongen inte riktigt följer med ordentligt med de andra. Kanske en helt annan författare till dom avsnitten än de tidigare. De är dock inte dåliga bara lite off.

Se dock till att om ni köper den att det är rätt andromeda. Det ska vara Gene Roddenberry's andromeda. Det finns massor med andromedor att köpa.

Såg att SF-bokhandeln har några säsonger på hyllan.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.