Senaste Nytt

Doctor Who

2010-02-27 20:59 #0 av: Levethia

Doctor Who Doktorn är inte mänsklig utan är av en utomjordisk art som kallade sig Timlords Och var från en planet som kallas Gallifrey Han är dock något av en avfälling och äventyrare, eftersom han inte kan låta bli att blanda sig i historiens gång, och när serien började var han på flykt från sitt folk med en stulen TARDIS( Tidsmaskin,samnt rymdskepp) Dock är han i grunden en väldigt god person som ställer sig på de svagas sida och bekämpar maktövergrepp och övervåld.

Doktorn är runt 900 år när den nya serien börjar ( 2005). Tidsherrar har förmågan att skjuta upp sin egen död genom att regenerera sin kropp, vilket de kan göra upp till 12 gånger
När en Tidsherre regenererar byts varenda cell i hans kropp ut,vilket resulterar i ett helt nytt utseende och även annorlunda personligheter även om identiteten är den samma och alla deras minnen finns kvar sen tidigare.


En Tidsherre färdas genom tid och rum i ett skepp som kallas för TARDIS, vilket är en akronym för 'Time And Relative Dimensions In Space'.
En TARDIS har en Kamelontkrets som gör att den kan anta olika yttre skepnader, och är också dimensionellt transcendental, vilket innebär att den är större inuti än utanpå.
Donktorns TARDIS är dock av en gammal modell som dessutom inte alltid fungerar som den skall, vilket innebär att dess kamelontkrets har hakat upp sig på en brittisk polistelefonkiosk från 1950 talet, dess kamouflage i det första avsnittet(i verkligheten var ett beslut som fattaes av buget skäl)
I en nya serien antyds det att en TARDIS är delvis är organisk, och att de inte byggs fram utan odlas fram.
300px-10dr19.jpg

(Alla 10 Doktor Who skådespelare)
Doktorn är både är  och ser sig själv som överlägsen vår tids människor, men har en förkärlek för den mänskliga rasen och har räddat den från utlplåning ett X antal gånger.
Han är i grunden pacifist och hyser stor respekt för alla former av liv - vilket inte hindrar honom från att ta till hårdhandskarna  om någon ras skulle hota en annans existens. Han använder gärna våld, men kan trots det vara hänsynslös när nöden kräver det.
Hans verkliga namn nämns aldrig, utan han presenterar sig alltid som Doktorn, även om han då och då kallar sig som John Smith för att smälta in bland människor. Det har också antytts att han skulle vara mer än en vanlig Tidsherre.


Den första Doktorn Spelades av William Hartnell och var ganska tvär och otillgänglig.
Han var i exil på jorden där hans barnbarn, Susan Foreman, gick i skola.
När de båda lärarna i historia och naturvetenskap blev mistänksamma över att Susan hade väldigt avancerade kunskaper i vissa ämnen men verkade sakna dem i andra, följde de efter henne och såg henne gå in i en polistelefonkiosk på ett skrotupplag.
När de gick in efter henne befann de sig plötsligt i Doktorns TARDIS. För att att de inte skulle bli avslöjade åkte doktorn iväg med Susan och de båda lärarna. Doktorn besökte olika tider mest för att studera men senare blrjade han, efter påtryckningar från de båda lärarna, ta en mer aktiv roll.


När William Hartnell började spela Doktorn år 1963 var det bara meningen att serien skulle gå i 6 veckor och därefter avslutas. Istället blev den en stor Succé, och när Hartnell inte längre kunde spela rollen bestämde man sig för att fortsätta med en ny skådespelare.
Patrick Troughton. När också Troughton lämnade serien några år senare, insåg man att man behövde en förklaring på hur doktorn kunde byta utseende, så man uppfann regeneringen, och bestämde att en Tidsherre kunde regenerera upp till tolv gånger innan han dog slutlgiltigt!

Detta måste ha varit det mest intelligentaste som någonsin någon i en tv serie har kommit på! istället för att ta död på karaktären och ta in en ny karaktär så låter man karaktären vara kvar och tar in en ny skådespelare och med dessutom med en bra förklaring.

Serien blandar friskt mellan äventyr,scince fiction, humor och skräck. Tv-serien ärnoterad i Guinness Rekordbok som den äldsta science-fiction serien i världen!
Och är också en betydande del av den brittiska populärkulturen. Serien är känd för sina fantasifulla berättelser, kreativa lågbudget speciall effekter under de ursprungliga åren och dess banbrytande användning av elektronisk musik.
I storbritannien och på andra håll har serien blivit något av en kultfavorit bland de som växte upp med serien och har påverkat generationer av människor inom den brittiska tv världen.
Doctor Who har fått erkännande från kritiker och allmänhet som ett av de främsta brittiska tv-programmen, däribland erhöll serien en BAFTA för bästa dramaserie 2006!

Serien sändes ursprungligen mellan åren 1963-1989 varefter serien lades ner efter 26 säsonger. Efter ett misslyckat försök att återuppliva serien med en tv-film år 1996 återlanserades den framgångsrikt 2005.

Serien har också gett upphov till serierna Torchwood och Sarah Jane adventures!

Så gillar du fantastiska äventyrliga science fiction serier så är detta ett måste, folk kan inte ha haft fel de senaste 50 åren!!

Fakta är hämtad från Wikipedia och det mesta är skrivet från där.
Skriven Av Levethia

Anmäl
2010-02-27 21:15 #1 av: Levethia

Ok efter många om och men kommer en Artikel från mig om Doctor who, och är mest information och antagligen och förhoopningsvis vi gör en artikel serie om Doctorn och hans medpassagerare genom tiderna. Då serien är över 50 år gammal så är det mycket information som finns :)
Och hoppas alla är nöjda med denna och jag har gjort det mesta för att få det bra men det är första gången så håll till godo :)

Anmäl
2010-02-27 22:09 #2 av: sissie

Jättefin! Efter vad jag förstod så är varje ny Doctor Who figur en föryngrad variant av den gamla. Så han har snart förbrukat sina 12 gånger som han kan bli pånyttfödd igen.Obestämd

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-02-27 22:15 #3 av: Levethia

Jo precis, det kommer bli en sorgens dag då sista kommer. Och nu skall man stå ut med den nya doktorn :(  Som är den 11 ..... Så slutet är nära, men som jag tror jag skrev så är ju Doktorn antagligen lite annorlunda än resten av dem.

Anmäl
2010-02-27 22:19 #4 av: sissie

Han kanske har ett trettonde liv?Flört

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-02-27 23:30 #5 av: StefanW

Tummen upp till en strålande artikel!

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2010-02-27 23:47 #6 av: Levethia

Jka eller fler och förhoopningsvis med någon som är sötare än den nya :D

 

Anmäl
2010-02-28 16:36 #7 av: mikeiko

Åh...det hör visserligen till att man aldrig gillar den nya doktorn...men det var inget kul intryck man fick av nummer 11...

 

"What's this?...FINGERS!"

 

Som om han förväntade sig att INTE ha det? Han visste ju att han skulle komma tillbaka, men bara i annan stöpning liksom. Men fortfarande med Timelord-kropp... :/

Anmäl
2010-02-28 16:43 #8 av: Levethia

Nej här har man inte gillat han sen första början tyvärr, och nej gillade dock inte David Tennant i början heller men han va så söt och spännande och tills slut blev man nästan förälskad av han .. Verkligen en genialisk skådespelare!

Anmäl
2010-02-28 17:05 #9 av: mikeiko

Haha ja, David Tennant kändes så flamsig och spattig först, och inte alls så där cocky som Christopher Eccleston...

Anmäl
2010-02-28 17:12 #10 av: Levethia

Precis, Omg gillade verkligen Crhistpher Eccleston som The Doctor, och David Tennant. Men får ge den här nya snorvalpen en chans tror jag ?? Men ingen slår David Tennant för han hade verkligen något speciellt och han är helt makalös. Men det är nog för att man är så förbannat förtjust i honom :)

Anmäl
2010-03-03 09:40 #11 av: starhawk

Tyckte Eccleston var helt okey som Dr Who men sen när jag såg David Tennant så fastnade jag direkt! han är suverän!

 

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl
2010-03-20 19:35 #12 av: Sehvrin

Jag älskar Doctor Who, men jag tycker att det är en ond serie och det värsta är att den är ond i smyg. Jag räknade nyss hur många avsnitt det finns i de tre första säsongerna av den nya serien där ingen blir dödad. Jag fick det till att bli 7 av 31 avsnitt.

Eventuell spoiler (?)

De 7 avsnitten är "The Empty Child", "The Doctor Dances", "Boom Town", "The Girl in the Fireplace", "The Idiot's Lantern", "Fear Her" och "Blink", och även ett par av de här avsnitten är inte särskilt snälla. (Var ett tag sen jag såg avsnitten, så säg gärna emot om ni tycker annorlunda)

Slut på spoiler

Men det är en del av charmen med Doctor Who, den verkar snäll och glad, men då och då är den väldigt tragisk (och ibland blir det lite för mycket...)

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2010-03-20 20:19 #13 av: Levethia

Det är trots allt inte någon Barn serie och mänskligheten är inte direkt god för den delen heller, och för att finna hopp och glädje måste man vandra mörka stigar ibland. Och det är ju det serien gör för att senare ge oss en känsla av att allt blir jue bra till slut.
Tror inte den är Ond utan att den är mer smyg sorglig. Och den skapades trots allt på 60 talet och då va man lite mer hårda och lullade inte omkring med gulliga saker för att avstå från sanningen och den andan har dem fortsatt med och ärligt talat om dem inte hade gjort det så tror jag Doctor Who hade lagt ner för länge länge sen, Serien är så intelligent skapt att den passar de flesta oavsett vad man gillar, eftersom dem blandar så många olika genrer hehe

Men förstår vad du menar, och tror faktiskt The girl in the fireplace och Blink att ngra mer eller mindre dör där.


Däremot är ju Sarah Jane Adventures för barn eller ja ialla fall för ungdommar och där dör ingen vad jag vet hittills. Eller jo det händer nog antagligen .. Men dem smyger lite mer med det haha

Anmäl
2010-03-20 20:22 #14 av: sissie

Dagens Dr Who är med andra ord ingenting för yngre tonåringar då. Hur är det med de äldre Dr Who snubbarna?

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-03-20 20:43 #15 av: Levethia

Hehe tror det e samma visa där, men det är inte så farligt, oftast poff så e dem borta. Det är inte direkt så att man ser ngn blöda ihjäl eller ligger med kroppsdelar överallt, tror dem är rätt härdade idag.( barn menar jag )

Det är sådana där klassiska, hej då nu e vi döda moment, man ser aldrig ngt man ser dem dock bara vara borta och dem ser lite ledsna .. Haha har ialla fall sätt värre barnprogram.  Så det är ingen större fara. Bästa är att se i förväg  om det är bra eller dåligt för dem ...

Anmäl
2010-03-20 20:44 #16 av: Levethia

Sen så klart finns det avsnitt jag inte skulle rekommendera för barn under 14 ialla fall då det kan va rätt psykologiskt läbbigt. Om man säger så. ( därför finns Sarah Jane Adventures :) )

Anmäl
2010-03-20 20:50 #17 av: sissie

Nu är mina egna ungar såpass stora att de klarar av lite blod och sånt, men det finns andra som har ynger barn.

När jag tänker på Dr Who så ser jag framför mig en vithårig gubbe med lång beige rock och en extremt lång hemstickad halsduk

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-03-20 21:15 #18 av: Levethia

Hehe ja inte är det en massa blod, mest folk som försvinner elle rliknande.

 

Hehe ja det är nog n blandning på alla DOctorerna som du tänker på :) Han e nog ganska så mycket yngre idag. ( och fulare .... )

Anmäl
2010-03-20 22:52 #19 av: sissie

Kanske det.Glad

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-03-21 04:45 #20 av: mikeiko

#12 Så en serie är "ond" för att folk dör i den? o.O :D

Anmäl
2010-03-21 09:45 #21 av: Sehvrin

#20 Det är inte för att folk dör i den, utan på sättet de ibland gör det på (alla avsnitt där folk dör i känns inte onda). Doctor Who känns väldigt ofta som en trevlig familjeserie som är glad och glättig, men så blir den helt plötsligt mörk och tragisk mitt i det där glada och glättiga. Vissa andra serier förväntar man ju sig nästan att folk ska dö, men av nån anledning gör jag inte riktigt det när jag tittar på Doctor Who (om det inte är daleks eller cybermen eller dy lika inblandade)

"Ond" kanske är lite att ta i, utan det är väl mer som #13 säger att den är sorglig i smyg. Fast just nu tänker jag kalla den ond för jag är fortfarande småupprörd över julspecialen "Voayge of the Damned" som jag såg igår.

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2010-03-21 12:18 #22 av: sponny

De nya avsnitten är ju verkligen inte för mindre barn i alla fall. I det första olästa inlägget i denna tråden nämndes avsnittet "The Empty Child."

"Are you my mummy?"

Läskigt barn med gasmask, det var så jag, gammal som jag är, tyckte att det var obehaligt....Förvånad

Anmäl
2010-03-21 12:47 #23 av: Sehvrin

#22 Det (de) avsnitten och Blink är två av de läskigaste avsnitten i serien. Sitter på helspänn på "Empty Child" och "Doctor Dances", trots att jag sett avsnitten rätt många gånger ("Blink" har jag bara sett en gång ännu, men misstänker att det kommer vara samma där)

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2010-03-21 14:55 #24 av: mikeiko

Alltså det är ju en klassisk kamp mellan det goda och det onda, men med det intressanta tillägget att det egentligen inte är ondska att en ras lever och gör som den gör, utan alltid får en chans av Doktorn.

 

Att vissa avsnitt är mörkare än andra tror jag bara beror på vem som skrivit det specifika avsnittet.

Anmäl
2010-04-02 02:12 #30 av: [vaargen]

Lite över 19 timmar nu till nya säsongen börjar i Storbritannien :)

Anmäl
2010-04-02 14:28 #31 av: Levethia

Vet int eom man skall vara glad eller ledsen för det :)

Anmäl
2010-04-11 02:05 #32 av: [vaargen]

Nyss sett andra avsnittet i säsong 5(säsong 31) och den höll iallafall högre klass än medelavsnitten av tidigare säsonger(skadar ju inte att Karen Gillan är söt).

Men jag är inte helt förtjust i nya versonen av intro musiken.

Anmäl
2010-04-11 02:42 #33 av: Levethia

Ja den verkar ju vara väldigt bra faktiskt, story mässigt och effekter och så. Känns mer Young touch över det hela .... Och Matt smith gör rollen bra, gillar inte dialektern så där vidare och hur han pratar och hur han ser ut (han e ganska söt om man bortser från hans stora panna som liknar dem där filmerna som gick för 20 år sen eller ngt med aliens som hade kon liknande huvuden ?? )

Och håller med musiken e inge vidare, och introt över lag e inge vidare, den har förlorat den klassiska Doctor Who känslan, man får inte samma spännande känsla i magen i början men dem lever ialla fall upp det  när avsnittet kommer igång...

Längtar tills jag också kan se det avsnittet, men får dock vänta tills jag träffar en släkting som har den kanalen( och om dem har varit snälla och spelat in det) , eller om ngn av mina två kompisar antingen han från england eller grannen har det på dvd eller liknande efter att ha spelat in det.  Men sällan ngn tänker på ngn annan när det kommer till sådant haha men får hålla tummarna!

Anmäl
2010-04-11 02:47 #34 av: [vaargen]

Nästa avsnitt ser väldigt bra ut

SPOILER

 

 

 

 

 

Anmäl
2010-04-17 23:15 #35 av: [vaargen]

Så har jag nu sett senaste Dr Who och dess värre så blev jag besviken denna gång på avsnittet :(

Anmäl
2010-04-25 03:02 #36 av: [vaargen]

Men avsnitt 4 fick mig på mycket bättre humör :) Längtar redan till nästa veckans avsnitt :( eller :) kanske?

Anmäl
2010-05-01 16:07 #37 av: mikeiko

*ser fram emot kvällens avsnitt*

 

Hittills är jag nöjd, tycker att han gör en bra doktor, och Amy är toppen. Men, haha, jag håller med om att han ser lite knepig ut....pannan o.O

Han ser så mycket bättre ut i den där andra serien han är med i "Party Animals" som går på svensk TV nu.

 

De borde bara byta frisyr på honom helt enkelt :)

 

http://doggycatdog.files.wordpress.com/2009/01/matt-smith-dr-who.jpg

Anmäl
2010-05-01 21:33 #38 av: [vaargen]

Kvällens avsnitt har precis börjar :D

Anmäl
2010-05-03 15:24 #39 av: mikeiko

Vaf*n...några avsnitt till hade de väl kunnat ge det innan hon kastade sig över honom o.O Hon skulle ju giifta sig, borde det inte ta lite längre tid att fall out of love liksom?

Anmäl
2010-05-03 15:48 #40 av: [vaargen]

#39

Håller med, hoppas att hon har blivit besatt eller något och att hon blev tvingad till att göra sånt med honom...

Anmäl
2010-05-05 01:05 #41 av: Sehvrin

Terry Pratchett tycker inte man kan kalla Doctor Who för science fiction, dock tycker han om serien, trots att han önskar att han inte gjorde det Flört Rätt kul och intressant läsning Glad

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2010-05-05 10:32 #42 av: starhawk

Terry Pratchett har såklart rätt till sin åsikt, men i min bok är Doctor Who en solklar Science-Fiction!

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl
2010-05-05 13:09 #43 av: EmmaG

Såg senaste avsnittet igår.. Men måste säga att det känns lite som att Amy inte var sig själv riktigt när hon slängde sig över doktorn

Anmäl
2010-05-05 19:59 #44 av: Sehvrin

#42 Jag tror att jag varken håller med dig eller Pratchett när det gäller om Doctor Who är science fiction eller ej (självklart har alla rätt till sin åsikt, och jag säger inte att något är fel, bara min definition av det hela). Vissa avsnitt är klockren sf, men jag tycker att större delen (eller kanske hälften) av avsnitten inte är det. När jag beskriver serien för folk så kallar jag den (brittisk) science fiction, men jag skulle egentligen helst sätta den under genren äventyr, men då skulle troligen ingen förstå att det fanns tidsmaskiner och rymdvarelser i den Flört

Detta var nog tyvärr mitt sista inlägg i den här tråden på ett bra tag, för jag har bara sett fram till slutet av säsong 4 och vill inte bli spoilad på vad som händer i säsong 5. Rynkar på näsan Hörs i andra trådar.

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2010-05-17 19:45 #45 av: EmmaG

Tyckte att förförra avsnittet Vampires in Venice var ett riktigt bottennapp hittills i säsongen, men så kom nya avsnittet i helgen och räddade dagen igen ^^

Anmäl
2010-05-18 19:29 #46 av: mikeiko

Håller med #45!

Anmäl
2010-05-27 21:22 #47 av: mikeiko

Aghhh för många to be continued-avsnitt!

Anmäl
2010-07-02 20:23 #48 av: mikeiko

Kul att vänta ända tills i JUL liksom T.T

Anmäl
2010-07-02 20:48 #49 av: [vaargen]

#48

Jag väntar hellre till jul för nästa avsnitt än mars ;)

Anmäl
2010-07-02 20:59 #50 av: mikeiko

#49 Va? *hänger inte med*

Anmäl
2010-07-02 22:30 #51 av: [vaargen]

#50

Om Doctor Who inte hade sina jul-special så skulle vi ju få vänta tills nästa säsong för att få nya avsnitt men tack vara jul-specialerna så behöver vi "bara" vänta till jul.

Anmäl
2010-07-02 22:42 #52 av: mikeiko

#51 Ah, du menar så. Men det brukar ju vara en Easter Special också, men påsken kanske ligger i Mars också nästa år?

Anmäl
2010-07-02 22:48 #53 av: [vaargen]

Vad jag vet så är det ingen påsk avsnitt nästa säsong(har väl egentligen bara varit det en gång?) men däremot så ser jag väldigt mycket fram emot avsnitt 3 nästa säsong som är skriven av Neil Gaiman :)

Anmäl
2010-07-02 22:52 #54 av: mikeiko

#53 Ah, vi får hålla tummarna för så många specials som möjligt helt enkelt :D

 

Jag veeeet! Har herr Gaiman på min twitter, och blev helt till mig när han "announced" att han skulle skriva ett avsnitt! Har dock höga förväntninngar, och det är farligt, man kan ju bli besviken...

Anmäl
2010-07-02 22:52 #55 av: [vaargen]

#54

Nejdå, vi är ju Fan-boys och då är allt han gör bra :)

Anmäl
2010-07-02 23:03 #56 av: mikeiko

#55 Fangirl, om man får be ;)

 

Ropar "I AM NOT A MAN!" I Eowynstil xD

Anmäl
2010-07-03 00:26 #57 av: [vaargen]

#56

Får verkligen be om ursäkt

Förlåt

Läste ditt nick som Mike, får verkligen se till att kolla på profilen innan jag säger något med genus, men vet ju aldrig när det sitter en söt flicka som gillar både Doctor Who och Gaiman juh :)

Anmäl
2010-07-03 11:32 #58 av: mikeiko

#57 Haha men jösses, det är lugnt, bara kul att skoja om det ju :D Jag är väldigt pro-queerteori, så mig kvittar det helt egentligen, du behöver inte alls ursäkta dig!

 

Borde kanske kallat mig mi-keiko, du är inte den första att läsa det "på engelskt vis". XD

 

Men ja, mig kvittar det, jag tycker bara att det är kul att retas och att slänga mig med Sagan om Ringen citat. hehe

Anmäl
2010-07-03 11:56 #59 av: [vaargen]

#58

Ingen fara alls juh :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.