Annons:
Etikettsci-fi-filmer
Läst 1861 ggr
Levethia
4/27/10, 12:46 AM

9

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

I en postapokalyptisk framtid där människor har krigat emot maskiner, världen är helt förstörd och saknar liv. Där vaknar en "ragdoll" vid namn 9 till liv!

Vi följer med filmen till en värld som är helt förstörd, det enda som är kvar är maskiner och ruiner av våran civilisation.
Våran hjälte är en docka som saknar röst från början och är förrvirrad och hittar en slags metall platta, som han tar med sig.
Och på sin väg möter han  2 som återställer hans röst.
2 tar med honom till 2'sgömda kollektiv där han möter  den fega  1. När 2 blir till fånga tagen av en maskin, så övertalar 9 dem andra att följa med honom för att rädda  2 , men 9 råkar att aktivera en farlig  maskin som kallas hjärnan ( Brain) genom att placera metall plattan han fann i skaparens rum/attalje på en del som aktiverar Hjärnan. Dockorna blir jagade av hjärnan ( Brain) och mot 1's råd att dem skall gömma sig så tycker 9 att dem skall planera en attack mot Hjärnan.

Detta är en fantastisk animerad film som är producerad av Tim Burton.( Som har gjort : Betleejuice,Edward Scissor hands , Nightmare before christmas,Corpse Bride med många fler.)
Många bra skådisar gör röstena till dock siffrona Elijah Wood gör rösten till 9 och Christopher Plummer gör rösten till 1.

Har man inte sett den här filmen så tycker man skall se den för den är verkligen värd att se, bara för att det är Tim Burton  har producerat den!

Info är hämtad från IMDB Och från den jag kommer ihåg!

Medarbetare på Science Fiction

Annons:
Levethia
4/27/10, 12:48 AM
#1

Ha till godo Glad

Medarbetare på Science Fiction

sissie
4/27/10, 8:41 AM
#2

Den har jag inte hört talas om. Den kan ju vara något att se. Tackar för informationen.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

EmmaG
4/27/10, 7:56 PM
#3

Personligen vart jag besviken på denna, och den lämnade mycket att önska storymässigt

// Emma, aka Althea

Rockerland - En blogg för oss tjejer som är rock/metalheads
Altheatrollets blogg - En blogg för geeken

Levethia
4/27/10, 8:25 PM
#4

Ja jag hade inte så stora förväntningar innan, brukar sällan försöka ha det för då blir man vädligt ofta besviken ! Men från ett barns perspektiv så e den  grymt  bra ! För å vara en Tim Burton film så e det lite si så där kanske, inte samma standard hehe

Medarbetare på Science Fiction

mikeiko
4/29/10, 7:23 PM
#5

Tim Burton har bara producerat den, så jag tycker inte alls att man ska klassa den som en "Tim Burton-film". Gillar man postapokalyptiska sagor så är 9 jättesnygg, och jag tycker mer att man ska se den för dess utseende än storyn.

Värt att påpeka är nog att 9 bygger på en kortfilm (som även ligger som extramaterial) som är regissörens stora skolprojekt.

Upp till toppen
Annons: