Senaste Nytt

Skymning i rymden

2010-05-18 09:47 #0 av: sissie

Var med och skriv en berättelse. Skriv en fortsättning på sci-fi historien. Alla kan vara med och skriva sin bit. Det är fritt fram att lägga till nya karaktärer och också få karaktärer att försvinna på olika sätt. Hur historien utvecklar sig och var den kommer att sluta är det ingen som vet i från början. Jag har skrivit en första bit så nu är det nästa författares tur.

Skymning i rymden

Amiralen Scott McLovely står och tittar ut genom sitt fönster på sjätte våningen. Solen lyser över New Paris och de Someritiska plommonträden dansar i vinden. De blåa bladen sjunger som små klockor.

Idag ska han träffa kaptenen och hans besättning för den långa utforskningsresan som ska ta skeppet Mandarine till de bortre delarna av galaxen. Hoppas att han valt rätt kapten. Amiral McLovely hoppas på det. Han verkade mycket stark och lovande trots sina unga år.

Amiralen går tillbaka till sitt skrivbord. Där ligger en Writepad med de senaste nyheterna om hur det går med i ordningställandet av skeppet Mandarine. Ett ståligt skepp. De sista justeringarna på motorn görs som bäst efter att skeppet har varit på sin sista provtur bort till månen och tillbaka. Allting ser bra ut.

Det är dock fortfarande två veckor kvar tills avfärden och det är mycket som måste kollas igenom. Ingenting får glömmas då besättningens liv hänger på att allting fungerar och att alla förnödenheter finns med.

Amiral McLovely skummar igenom första sidan av dagens rapport.

- Hm. Fortfarande så har de inte fått ordning på växthusets vattenförsörjning. Får nog åka ut till skeppet och höra mig för, mumlar han för sig själv.

Växthuset är en av de viktiga delarna för besättningens matföråd. Där odlas det alla former av grönsaker och frukter. Växterna ger också sin del av syret till skeppet och tar hand om en del av avfallet också. Men den nödvändiga vattenförsörjningen vill inte fungera.

Amiral McLovely reser sig, tar på sig sin uniformsjacka och går ut i korridoren. Med några snabba steg så är han framme vid hissen.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-06-04 12:10 #1 av: LosGinos

Han trycker på knappen som ska få dörrarna att öppna sig. Dörrarna är ovanligt sega denna morgon. Amiralen som inte fått sitt morgonkaffe börjar att bli irriterad då dörrarna vägrar öppna sig. Han tappar tålamodet och går mot trapphuset. Men dörren till trapphuset är låst! Han kommer verkligen ingenstans. Han undrar vem det är som driver med honom.

Han går tillbaka till hissen som nu faktiskt hade öppnat sig. När dörrarna stängs händer inget.. Eller han tror det inte händer något. När dörrarna sedan öppnar sig och han kliver ur visar det sig att han hamnat i en öknen. Långt ifrån en civilisation. Han vänder sig om för att gå in i hissen igen, men den finns inte kvar!

Sajtvärd för Hockey iFokus.
SM-Guld: 1965, 2003, 2005 & 2016 CHL: 2016 & 2017
Med vänlig hälsning Brian

Anmäl
2010-06-04 21:07 #2 av: sissie

På himlen lyser två solar obarmhärtigt ner på honom. Den ena är stor och gul och påminner om solen på jorden. Den andra är mera röd i färgen. Inte ett moln i sikte.

Amiral McLovely ser sig omkring. Bara sanddyner så långt ögat kan se. Någonstans i fjärran, mycket långt bort, sticker några blåaktiga skuggor upp. Det kan vara några berg eller klippor. Där kan det finnas mat men framför allt borde det finnas vatten.

Amiral McLovely blir plötsligt medveten att solen bränner honom hårt på huvudet. Det tidigare så tjocka håret är numera glesare och skyddar inte lika bra.

- Jag måste ha något att skydda mig med, annars får jag solsting, muttrar han.

Eftersom han inte fick med sig någoting annat än klderna på kroppen, så sliter han av sig uniformsjackan och skjortan. Skjortan lägger han över huvudet och knyter ihop ärmarna. Resten av skjortan hänger löst ner för han nacke och rygg. Amiral McLovely sätter på sin uniformsjackan och påbörjar sin vandring mot det blåa i horisonten.

 

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-06-05 15:30 #3 av: starhawk

#2: Jag var på vippen att skriva: "Och då vaknade han med ett ryck, det var bara en mardröm!" men sen kom jag inte på nån bra fortsättning så jag avstod, kör vidare det här blir intressant!

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl
2010-06-06 13:17 #4 av: LosGinos

Vad är det egentligen som döljer sig i den blå horisonten? Är det enbart foten av ett berg, eller är det en vacker stad?

- Måste det vara så långt att gå, finns det ingen taxi tänker McLovley.

Han fortsätter att gå i flera timmar. Inget vatten, och ingen mat. Han börjar bli hungrig och känner hur hans krafter börjar ta slut. Från ingenstans ser han en enorm pool. Han springer till den med sina sista krafter och skall dyka i. Inte var det något vatten inte, han faller i vad som verkar vara en evighet innan han landar och slås medvetslös.

När han vaknar upp kollar han upp och ser att det är mörk överallt.

- Attans, solarna måste ha gått ner.

 

Sajtvärd för Hockey iFokus.
SM-Guld: 1965, 2003, 2005 & 2016 CHL: 2016 & 2017
Med vänlig hälsning Brian

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.