Sci-Fi serier

Enterprise-C

2010-08-23 13:16 #0 av: starhawk

Enterprise-C byggdes på Earth Station McKinley och var färdigställd 2332 och ställdes under befäl av Kapten Rachel Garrett. Enterprise-C var ett Ambassador-klass skepp med registreringsnummer NCC-1701-C. Ambassador var en övergångsform mellan Excelsior och Galaxy-klassen. Klassen bestod av fem skepp. Hon var 526 meter lång. Enterprise-C var det fjärde Federations-skeppet som bar namnet Enterprise.

Enterprise-C försvann och förmodades förintad i närheten av Narendra III år 2344. Skeppets befälhavare Kapten Rachel Garrett hade kommit dit som svar på ett nödanrop från den Klingonska utposten på Narendra III. Utposten var under massiv attack från tre Romulanska Warbird. Under anfallet öppnade en torpedexplosion en reva i tidsrymden vilken skickade Enterprise-C cirka 22 år framåt i tiden. Detta visade sig att vara en fokus-punkt i historien. Med Enterprise-C borta från sin normala tidslinje formades en alternativ tidslinje. I denna nya tidslinje befann sig Federationen och Klingon Imperiet i ett långdraget krig. Federationen var nära ett nederlag år 2366 när Enterprise-C kom igenom revan och mötte sin efterträdare Enterprise-D. Man insåg snart att Enterprise-C måste återvända till sin rätta position i tiden för att återupprätta den historiska tidslinjen och undvika det långdragna kriget med Klingonerna. En Klingonattack resulterade emellertid i att Kapten Garrett dödades, då gick Enterprise-C officeren Löjtnant Richard Castillo med på att ta över kommandot och föra åter skeppet till år 2344. Enterprise-D officeren Natasha Yar var fortfarande vid liv i denna nya tidslinje och hon fick tillstånd att följa med Castillo för att hjälpa till och försvara Narendra III mot Romulanerna. Enterprise-Cs besättning var medvetna om att det var praktiskt sett självmord att återvända beroende på intensiteten i den Romulanska attacken mot Narendra III. Så fort Enterprise-C återvänt genom revan återgick tidslinjen  och historien återskapades till sin orginallinje

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl
2013-04-05 14:05 #1 av: medde

Lyfter upp två artiklar som legat lite undan på sajten, vilket är riktigt synd då dessa förtjänar att synas lite.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2013-04-07 18:31 #2 av: JanGBG

Håller med!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.