Annons:
Etikettscience-i-verkligheten
Läst 1857 ggr
sissie
2010-09-21 09:12

Nasas Voyager

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Första långfilmen som gjordes med Star Trek handlade om en av Nasas gamla rymdsonder som försvann, men återkom till jorden i ny skepnad och med ny intelligens.

V'ger i första Star Trek-filmen ska föreställa en gammal rymdsond, Voyager 6. En rymdsond som NASA aldirg skickade iväg i verkliga livet. Endast två rymdsonder med namnet Voyager skickades iväg.

Filmen gjordes några år efter att Voyager 1 och 2 hade skickats iväg och manusförfattarna spann vidare på att det skulle bli fler rymdsonder med namnet Voyager. NASA Jet propulsion Laboratory hjälpte till vid filminspelningen.

De riktiga Voyager 1 och 2 skickades iväg 1970 med ganska kort förberedelse under ett par år. NASA ville inte missa tillfället då de yttre planeterna i solsystemet låg så nära varandra att sonderna kunde passera dem. Just nu har de lämnat vårt solsystem sedan några år tillbaka och är påväg med hög fart bort mot andra solar i Vintergatan. Om vi någonsin får veta vad som händer med dem, så är nog det en sak för våra barnbarn.

I filmen så har V'ger träffat på intelligenta mekaniska varelser som hjälp Voyagers att få nytt liv och möjligheten att slutföra sitt uppdrag. Att rapportera sina upptäckter till sin skapare, människorna.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Annons:
Mikael
2010-09-27 09:34
#1

Låter spännande. Har ett vagt minne av att jag sett den när jag var liten men jag vet inte rigtigt. Glad

medde
2010-09-27 12:20
#2

Den här har jag inte sett, men nu blir det att söka efter den. Eller har du den hemma sissie så jagkan få låna den?

Det finns en massa kul och bra information på NASA´S egen hemsida om Voyager

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

starhawk
2010-09-27 15:11
#3

Den filmen var den första av Star Trek filmerna och hör definitivt inte till de bästa så det är ingen större förlust medde, ingår i den låda med 11 (eller 10?) som jag har stående bland annat Star Trek grejs i hyllan

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

sissie
2010-09-27 17:23
#4

Då den kom var den säkert suverän, men med dagens mått mätt är den väldigt långsam i handlingen. Men välgjord ändå tycker jag.

Jodå jag har den. Självklart. Vi kanske kan ta en Star TRek kväll och titta på den. Ungarna hemma vill nog gärna se den igen, sci-fi galna som de är.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Upp till toppen
Annons: