Sci-Fi serier

Sanctuary

2010-11-03 14:36 #0 av: Levethia

Sanctuary börjades som en web baserad Sci-fi serie år 2007, och skapades av Damian Kindler. Serien blev en framgång och Syfy bestämde då att börja sända den som tv baserad traditionell 13 avsnitt säsong. Och fortsatte med en andra säsong på 13 avsnitt och i december 2009 bestämdes de för att fortsätta serien med 20 avsnitt.

Sanctuary börjades som en web baserad sci-fi serie år 2007, och skapades av Damian Kindler. 
Serien blev en framgång och SyFy bestämde då att börja sända den som tv baserad traditionell 13 avsnitt säsong. Och fortsatte med en andra säsong på  13 avsnitt och i december 2009 bestämde för att fortsätta serien med 20 avsnitt.  

Vi följer Dr Helen Magnus ( Amanda Tapping ), en 158 årig kvinna som vill skydda  avvikande ( abnormals ). Till sin hjälp har hon den motvilligaskyddsling Will Zimmerman ( Robin Dunne)och sin något våghalsiga dotter Asheley ( Emilie Ullerup ),
den pratsamme nörden
Henry Foss ( Ryan Robbins ) en dator och säkerhets expert, Och hennes tystlåtne Neanderthal liknande assitent , namnlös som kallas för Big foot och Big Guy ( Christopher Heyerdahl )

I första säsongen avslöjas historien om Dr Magnus,Som tränas av sin Far en viktoriansk vetenskapsman som studerar världen och skyddar Abnormals. Helen var med i en grupp som kallades sig "The Five" som inkluderade  Nikola Tesla , Nigel Griffin , Dr James Watson och hennes älskare, John Druitt ( Christopher Heyerdahl ) , som ville utforska gränserna av förståelserna av gränser av den fysiska världen med okonventionella medel. Vid något tillfälle så kommer Helen åt en flaska av rent vampyr blod och använder den som ett serum som "The Five" injicerar i sig själva. Efter injektionen, börjar dem utveckla egna onormala egenskaper.
Dr Magnus erhar drastiskt minskade ålder och livslängd utan tidsgräns. 
Nigel Griffin färvärvar förmågan att bli osynlig om han vill. 
Dr James Watson intellekt blev förhöjt. 
Nikola Tesla genomgick omvandling till vampyr,  med  extra energi av elektrisk manipulation.
John Druitt utvecklat livslängden och förmågan att teleportera genom tid och rum, men redan instabil, han var driven att ge efter för sina mörka impulser och blev Jack the Ripper.

I serien får vi möta väldigt många kända människor från tidens gång och kastar ljus på saker vi inte tidigare sett eller sett det som. Vi får se dem rädda abnormals, människor och andra varelser som inte kan finnas i vårat   "verkliga" liv .

Serien är en av de bästa serier ja har fått tillgång att se, den låter inge vidare när man läser om den eller nu när jag skriver om den. Men den får 4,5 av 5  av mig och är helt klart värd att se. Den är underhållande och intressant.
Så alla som gillar, Sci-fi, Fantasy,Steam Punk och Supernatural genrer skall defenitivt se den. Dock så finns den bara att köpa som import på diverse film sajter så som CDON Sanctuary Och kan bara hoppas att den kommer till svensk Tv.

Information tagen från Wikipedia.

 

// Levethia 2010

( Det kan hända att jag har missat en del när jag skrivit och översatt från engelska.)


Anmäl
2010-12-20 10:51 #3 av: Leffe

Hoppas den kommer i teve

Anmäl
2010-12-20 19:41 #4 av: EmmaG

Det som är intressant med serien är att den är helt och hållet animerad!
Själv tycker jag att den stundtals är rätt B, men sista säsongen nu var grym och jag vill se mer, mer, mer!

Anmäl
2010-12-21 00:45 #5 av: Levethia

#3Jo vi får hoppas.

#4 Och ja ibland är den lite B men den är fortfarande bra på ngt ovanligt sätt. Och vet inte riktigt om den är fullkomligt animerad. Bakgrunder och så är det till 90% om jag inte minns rätt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.