Science i verkligheten

Hur skulle framtiden se ut?

2011-01-02 02:31 #0 av: sissie

Det finns många som fantiserar om hur framtiden skulle kunna se ut. Här är några av mina tankar.

Om inte allt för långt fram i framtiden så tror jag vi kommer att ha ett helt datastyrt samhälle. Bilarna kommer att tänka själva och ta oss dit vi vill bara genom att tala om för dem vart vi vill komma. Bilarna kommer att vara bekväma och man kommer inte att behöva styra bilen själv. Man kan bara luta sig tillbaka och låta sig bli transporterad till sin destination och under tiden så kan man läsa dagstidningen på en skrivplatta eller läsa på en skärm i bilen. Eller varför inte titta på en film?

429px-Toyota_Robot_at_Toyota_Kaikan.jpgLikaså tror jag att våra hem kommer att vara styrt av datorer. När vi kommer hem så hälsas man välkommen hem av en datorröst som är förvillande lik en mänsklig. Dörren öppnar man med att trycka tummen mot en platta. Städningen sker automatiskt så till vida att allt smuts avlägsnas effektivt av självgående damsugare eller varför inte bara beamas bort. Däremot för man nog fortfarande lov att lägga tillbaka sina saker på sin plats, om det nu inte finns robotar som plockar undan efter en.

Köket är helt automatisk och det skulle vara fullt möjligt att man bara till en dator talar om vad man vill ha till middag. Eller frukost för den delen. Precis som i Star Trek. Redan idag finns det försök att göra tredimentionella saker i speciella skrivare, så varför inte fullt fungerande maskiner i framtiden som också kan göra färdig mat? Maten kan dessutom ha smaken av glass eller godis men ändå innehålla alla nödvändiga näringsämnen man behöver.

Husen värms givetvis upp av solen på olika sätt. OCh på alla hustak så finns det trädgårdar att vandra i och blommor att njuta av.

Vädret kommer att kunna komtrolleras. Kanske inte fullt ut med till stor del så att till exempel öknarna kan minskas i storlek och användas till jordbruk eller skogsmark.

När det gäller jobb så kommer allt mera jobb att skötas via datorer. Fysiska butiker kommer att försvinna och ersätta med internetbutiker för allt. Men eftersom jobben kommer att bli allt mer stillasittande så kommer olika former av rekreationer att behövar i större utsträckning. Dels för att hålla oss i fysikt bra form men också för att stimulera oss och för att umgås. Caféer, gym, restauranger, nöjesparker kommer att bli flera och även spelhallar kommer att bli flera. Allt för att roa oss.

Mars_Hubble.jpgPå månen och även på mars kommer det att byggas städer. Kanske till och med en atmorfär på mars så att vi även kan vistas utomhus även där.

Vi kommer också att leva längre. Forskarna kommer attknäcka koden för att ta fram ett "evighetspiller". Kanske inte så att vi kan leva i evigheter, men så att vi lever längre och friskare liv. Många av dagens sjukdommar kommer att försvinna bl a genom bättre leverne men också till viss del genom genmanipulation. Jo, jag tror att en viss typ av genmanipulation kommer att bli verklighet i framtiden. Den delen som kan rädda liv.

Cyborgs kommer också att bli en del av vardagen för många människor. Olika former av inbyggda hjälpmedel kommer att bli en viktig del för många människor. Istället för att behöva sitta i rullstol så kommer många att få artificiell hjälp så att de kan använda sina ben istället och kunna leva ett liv utan hjälpmedel. Kanske kommer blinda att kunna få se en underbar värld istället för uppleva den genom beröring.

Robotar kommer att finnas till stor del men många av dem kommer inte vara mänskliga i utseendet utan ha en massa andra former som är bättre att ha för deras arbete i att serva oss.

Hur kommer din framtid att se ut?

 

Artikelbilder:Wikipedia Toyotas robot , Mars - Hubble

Löpsedelsbild:

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2011-01-02 19:13 #1 av: medde

Mycket sanning och saker som kommer att hända i det du säger och tänker..

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-01-03 19:13 #2 av: Levethia

Intressant faktiskt kanske blir åt det hållet, vilket jag dock inte hoppas.Vore lite väll för bra för att vara sant. Hehe. Sen vet man aldrig om det komme ren emp signal som slår ner oss till medeltiden igen :P haha Men väldigt intressant i alla fall.

Anmäl
2011-01-03 22:03 #3 av: sissie

Ja visst ja! Elektromagnetisk puls!!! Det får man se upp med. Var det inte en sådan för något år sedan som slog ut en del av datornätet i nordamerikas norra delar?

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2011-01-03 22:32 #4 av: Levethia

Ja den får man nog se upp med,skulle en riktigt kraftig emp signal fungera och slå ut hela jordklotet kan det innebära riktigt stora problem. Vet inte ? Men svårt att tro det för det skulle varit svårt att ersätta så mycke grejjer. Om det inte var på just en plats som fördelade till andra delar.. ingen aning alls. En Emp dödar ju elektronik, så om en emp signal slår ut ex bilarna nere på gatan så så måste man ju byta ut hela datanätverket med nytt och alla eventuella delar som är kopplat via chipet. Fast jag e nog den sista som skall prata om det, är bara orolig för det och har forskat lite vad som skulle hända om det skulle hända. ^^ :)

Anmäl
2011-01-03 23:27 #5 av: sissie

Fast om jag kommer ihåg rätt, så måste tex datorer vara påslagna för att emp-pulsen ska slå ut dem. Det behövs ström i kretsarna för att de ska påverkas så att säga.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2011-01-04 15:09 #6 av: starhawk

Fast mer och mer av ledningsnätet blir ju i form av fiberoptik, dom påverkas inte av EMP så om man bara ser till att skärma datorerna och köra kommunikationen via fiberoptik så skulle problemet vara löst

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl
2011-01-04 18:58 #7 av: sissie

Det har du rätt i. Fast helt säkert lär det ju inte bli. Någonstans finns ju alltid ström i någon form.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.