Annons:
Etikettship-s-galley
Läst 1290 ggr
Jensa90
11/26/09, 2:56 PM

Delvin Fluff Bakelser

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Små glada bakelser som är så lätta, trotts att dom har fyllning, så dom smälter till ett kraft fält av smak i munnen. Och dom är så söta och små. Ett recept från STAR TREK COOKBOOK. (Ethan Phillips & William J. Birnes, 1999 Paramount pictures.)

Delvin Fluff Bakelser.

Ni har säkert redan listat ut att Kira har en stor söt tand.

Tror det har att göra med hennes näsa som gillar att rynka på när hon förolämpar Gul Dukat och alla andra Cardassians.

Men när hon inte sparkar fyllningen ur en Jem'Hadar, så nosar hon runt efter något sött att äta.

En av hennes favorit deserter är Delvian Fluff Bakelser.

Smet:
5st ägg
2½dl vetemjöl
1½dl strösocker
3 matskedar smält smör (45ml)
¼ tesked vanilj extrakt
1/8 tesked mandel extrakt

Fyllning:
2dl visp grädde
3 matskedar florsocker
1 tesked vanilj extrakt
½ tesked mocha Java, eller kaffe, eller varför inte earl grey tea, för ett Picard:ig smak
¼ tesked apelsin saft

Glasyr:
6dl strö socker
3dl vatten
¼ tesked bakpulver
¼ tesked vanilj extrakt
1-2 droppar av karamellfärg efter önskemål

Ställ ugnen på 150 grader.
Smöra två plåtar, helst med en lite högra kant på.
Lägg sedan ett Bakplåtspapper på, så att det blir lätt att skära och flytta dom utan att ha sönder dom.
Värm försiktigt äggen och sockret samtidigt som du vispar, helst ska du ha en skål i en kastrull med varmt/kokande vatten, då det inte får brännas.
Efter ca 10minuter så ska det ha blivit lite tjockare, ta då bort den från värmen, och fortsätt vispa tills det kallnat.
När det har kallnat tillsätt vaniljen och mandel extrakten.
Och tillsätt sedan mjölet i fyra omgångar, och vispa emellan, till sist, tillsätt smöret.
Häll det tunt på plåtarna och låt dom stå i ugnen i 40-45minuter, titta till dom ofta, så dom inte bränns.

Medan kakorna gräddas så kan ni förbereda fyllningen.
Ta en mellanstor skål och vispa grädden tillsätt sedan vaniljen och kaffet/tea, sockret och blanda ihop det och ställ in det i kylen.
Dags att förbereda glasyren, häll socker, vatten och bakpulvret i en kastrull och värm på svag värme och vispa.
När sockret smäll, höj värmen en aning så det börjar små bubbla, täck kastrullen (lock..) och låt det små bubbla i 2minuter, tag sedan av locket och torka bort alla socker-kristaller från kanterna.
Efter ytterliggare 2minuter ta bort kastrullen från värmen och häll ner det i en bunke och tillsätt karamellfärgen och vaniljen och rör om.
Ställ i kylen tills smeten i ugnen är klar och har svalnat.

Medan glasyren står i kylen, så ska all fyllning läggas på den ena kakan/bottnen, och lägga den andra kakan/bottnen ovanpå.
När glasyren har stått i kylen 15minuter, ta ut den och knåda och arbeta glasyren så den blir som en deg som du kan kavla ut eller lägga på kakan som en glasyr med sked.
När du har lagt på glasyren skär hela kakan till små bakelser i former efter ditt önskemål, och ta bort dom från bakplåtspappret.

Bara att servera och avnjuta.

Resistance is futile. 

Annons:
sissie
11/26/09, 6:04 PM
#1

Det där lät gott! Det ska vi prova! Du kanske du kan baka och ta med dig hit nästa gång?Oskyldig

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Jensa90
11/26/09, 7:40 PM
#2

jag har inte alla ingredienser… Xp

plus att jag är urkass på att göra glasyr…

Resistance is futile. 

Upp till toppen
Annons: